Evenementen

Iedereen in het dagcentrum neem deel aan het plannen, voorbereiden en vieren van de belangrijkste evenementen in het leven van onze kinderen.

Soms wordt het programma van de kinderen aangepast aan grote evenementen. Zo gaan de kinderen bvb materiaal zoeken om kostuums en decoratie te maken. Ze maken cadeautjes en uitnodigingen. Ze plannen verrassingen of oefenen voor optredens zoals een poppentheater, dansen en zingen.

Evenementen (2005)

8 maart: opendeurdag in het dagcentrum. Alle mensen uit de omgeving werden uitgenodigd om een bezoek te brengen aan Blijdorp en meer inzicht te krijgen over wat Blijdorp Roemenië in feite is en doet.

28 april: De Belgische minister van Buitenlandse Zaken (Dhr. Karel De Gucht) was op bezoek in Blijdorp Roemenië / New Life.

26 mei: Een benefit – evenement werd georganiseerd om nieuwe rolwagens te kopen voor de kinderen van het Blijdorp dagcentrum.

30 mei: De opening van de hydrotherapieservice, met dank aan de schenkingen van vzw Blijdorp België en de Rotary International Club.

1 juni: Kindercarnaval (Internationale dag van het kind) georganiseerd door de gemeenschapsgroep ‘Together'.

21 en 22 juni: Uitstap naar Iasi – De kinderen van blijdorp Roemenië, hun ouders en leerkrachten reisden naar Iasi voor 2 dagen. We deden vele dingen zoals een etentje in een restaurant, winkelen, een bezoekje brengen aan de openbare tuinen van Iasi, het cultuurpalies en het huis waar Alexandru Ioan Cuza leefde (in Ruginoasa).

24 juni: Het pensioenfeest van Dhr. Phil De Plecker, Algemeen Directeur van Blijdorp België.

29 september: Ontmoeting van de ouders en kinderen van Blijdorp Roemenië en Dhr. Phil De Plecker.

September: De kinesitherapeut en de medisch-assistent van Blijdorp Roemenië nemen deel aan een opleiding in Blijdorp België.

Najaar 2005: Zes kinderen van het Blijdorp dagcentrum starten met de training voor de Special Olympics en krijgen daarbij gespecialiseerde training, van de kinesitherapeut, voor het onderdeel waar zij aan deelnemen (100m lopen, 1000m lopen en softball werpen).

3 december: Internationale dag van de mensen met een handicap – Kinderen en leerkrachten wandelden tot in het centrum van Suceava om het bewustzijn voor mensen met een handicap te vergroten.

Sinterklaasdag: Kinderen en leerkrachten verkleden zich om deze dag te vieren en de ouders te ontvangen. Traditionele Roemeense zangers en dansers entertainden de mensen en vierden samen met hen.

Kerstdag: De kerstman kwam en gaf geschenkjes aan alle kinderen en zangers kwamen kerstliederen zingen voor de kinderen.